Τοποθεσία


Επιλέξτε από το χάρτη άλλη περιοχή

Νάξος


Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων και προσφέρει πληθώρα επιλογών για κάθε επισκέπτη. Tα Litsa Studios στην Αγία Άννα, μία από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού, μπορεί να αποτελέσουν ορμητήριο για την περιήγηση σας σε ολόκληρη τη Νάξο.

Το τοπίο του νησιού παρουσιάζει ποικιλία εναλλαγών ανάμεσα σε αμμώδεις παραλίες, γραφικούς οικισμούς τοπία άγριας ομορφιάς, ενετικούς πύργους, βυζαντινές εκκλησίες και αρχαιολογικούς χώρους.

Στη Χώρα, που απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από την Αγία Άννα, επιβάλλεται να επισκεφτείτε την επιβλητική Πορτάρα για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα και να περπατήσετε στα σοκάκια γύρω από το ενετικό κάστρο. Στην ενδοχώρα υπάρχουν αναρίθμητα χωριά και δεν πρέπει να παραλείψετε στάσεις στον πύργο Μπαζαίου για να παρακολουθήσετε κάποια από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στην παλιά εμπορική πρωτεύουσα Χαλκί με το παραδοσιακό αποστακτήριο κίτρου, στο γραφικό ορεινό χωριό της Απειράνθου και στο ψαροχώρι Απόλλωνας με τον μαρμάρινο κούρο.

Η Νάξος προσφέρεται για πληθώρα δραστηριοτήτων μεταξύ των οποίων περιπάτους στη φύση, επισκέψεις σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, εκκλησίες και μοναστήρια. Οι απέραντες παραλίες του νησιού είναι ιδανικές για θαλάσσια σπορ και καταδύσεις. Τέλος, για τους λάτρεις του φαγητού υπάρχουν πολλές γαστρονομικές επιλογές στα εστιατόρια και τις ταβέρνες με προϊόντα από τη γόνιμη γη του νησιού όπως ελιές, φρούτα, λαχανικά, τις ονομαστές πατάτες Νάξου και ντόπια κρέατα και ψάρια.

Νάξος Αγία Άννα